Alfabettastaturet

John Christiensen, opfinderen af Alfabettastaturet, vandt EU’s sprogpris for sin opfindelse i 2011. Se tastaturet her. -

Kontakt John Christensen på Linkedin.


Opfindelsen går i sin enkelthed ud på, at der bør være både store og små bogstaver på computerens tastatur. Derved kan barnet nemmere finde de små bogstaver, hvis de skal skrive en tekst ind på computeren.

 

I stedet for at købe et tastatur, kan man købe klistermærker til at sætte på sit tastatur. 


I mit inspirationshæfte er der et vendespil, hvor den ene brik er formet som en tast med både stort og lille bogstav på, og så har jeg lavet to brikker, der passer sammen – et fotografi og en tegning, begge med et stort og lille bogstav oppe i hjørnet.


Tanken bag dette vendespil er, at mens børnene er i færd med at lære alfabetet, kan de nøjes med billede-brikkerne. Når det begynder at være fortrolig med alfabetet, kan den ene bunke udskiftes med bogstavbrikken. Og med de lidt større børn kan man spille med, at der skal tre brikker til et stik. Jeg har også lavet et billedlotteri med tastatur-brikker.


Genkendeligheden fra disse spil og til Alfabettastaturet, vil gøre skrivearbejdet lettere for børnene, når de begynder at skrive på computer.