Historien bag

Jeg vil gerne fortælle, hvorfor jeg har lavet Inspirationshæfte til en Sprogkasse. Det er en lang historie. Det begyndte for 18 år siden, hvor jeg gik på et lederkursus. På kurset skulle vi finde på et projekt, vi ville arbejde med i det halve år, kurset varede. Da vi i min børnehave den gang havde mange børn med ikke-alderssvarende sprog, var det oplagt at undersøge, hvordan vi kunne få forældrene mere på banen.


Dette faldt meget fint i tråd med, at kravene til den opgave, jeg skulle lave på kurset var, at der skulle bygges bro mellem hjem og institution. Jeg “opfandt” en sprogkuffert og en hjemlåns-kasse, og til et forældremøde viste vi medarbejdere forældrene, hvordan man kunne arbejde med de ting, vi havde puttet i kassen (se om sprogkassens indhold under linket Idéer) – alt sammen sprogstimulerende materiale i form af spil, lege og bøger. Forældrene måtte låne materiale med hjem, men skulle også forpligte sig til at anvende det sammen med deres barn.


Desværre blev jeg syg og måtte standse at arbejde med børn, men jeg holdt aldrig op med at være interesseret i mit fag. Så i 2002 opfandt jeg “Sprogkufferten”, som jeg holdt foredrag om og solgte til institutioner. Kufferterne købte jeg hos Søstrene Grene, brikkerne hos dengang Fredensborg Indkøbscentral, og så gik jeg ellers i gang med at klippe og klistre, lave æsker og putte i poser.


Firmaet måtte jeg nedlægge i forbindelse med at jeg kom på syge-dagpenge, men nu, hvor jeg er folkepensionist, kan jeg godt tage mit materiale frem igen. Jeg har udvidet det med en hel del flere rim, mange flere idéer til inspirationshæftet, og jeg har desuden skrevet 9 lærerige børnehistorier, som du kan læse om her.


I de mange år, jeg har været udenfor daginstitutionsverdenen, er det gået op for mig, at arbejdsvilkårene ikke er blevet bedre i børnehaverne, snarere tvært imod!


Dette fik mig til finde min sprogkuffert frem igen. Desværre var domænet sprogkuffert.dk og sprogkufferten.dk taget (jeg skulle have købt det den gang, men så forudseende var jeg ikke…), så projektet blev omdannet til Sprogkassen. Mit mål er at komme ud til forældre, børnehaver, nulte klasser og de yngste klasser i engelskundervisningen med mine idéer, så sprogstimulering på legende vis kan blive en del af hverdagen, og denne hjemmeside er blandt de første skridt på vejen.


Det nyeste er, at jeg også har kastet mig ud i at lave undervisningsmateriale til de yngste klasser i engelsk. Jeg vil også kunne påtage mig at lave undervisningsmateriale på bestilling, hvis den enkelte lærer skulle stå og mangle materiale til et bestemt tema.


Klik på Idéer for at finde inspiration til at lave din egen sprogkasse..

Sådan så min sprogkuffert ud den gang: